احتمال اینکه کسب و کار شما با عکاسی صنعتی متحول شود 99.9 درصد است!

عکاسی صنعتی چیست؟

باید همین اول بگویم که عکاسی صنعتی را با عکاسی تبلیغاتی اشتباه نگیرید؛ من تا حد امکان، تفاوت های این دو شاخه از عکاسی را برایتان می­گویم؛ حتی اگر شباهت های بسیار زیادی بین این دو وجود داشته باشد. معمولا به عکاسی صنعتی، یک تبلیغاتی هم می­چسبانند و از آن به عنوان عکاسی صنعتی-تبلیغاتی یاد می­کنند.

بحث کردن درباره­ ی تفاوت­ های این دو، دقیقا مانند راه رفتن روی لبه­ ی تیغ است. اما یکی از تفاوت های فاحش، بین این دو شاخه­ ی متفاوت، این است که در عکاسی صنعتی، اغلب از پس­ زمینه های ساده استفاده می­شود و این مورد، معمولا در عکاسی تبلیغاتی، مورد­توجه قرار نمی­گیرد.

حقیقت این است که رقابت، در هر دوی این زمینه ها بسیار بالاست. چرا که ارتباط مستقیم و متقابل با تجارت و فروش دارد و کار کردن در این عرصه ها تخصص و مهارت بالایی می­طلبد.

عکاسی صنعتی، دقیقا همان دوست عزیزی است که وظیفه ی به نمایش گذاشتن محصولات و خدماتی را به عهده می­گیرد که شما تولید می­کنید؛ البته حرفه­ ای تر از آن چیزی که فکر می­کنید.

نقش عکاسی صنعتی بر مهم­ترین وجوه زندگی!

از سری استفاده هایی که از عکاسی صنعتی می­شود، عکاسی از غذا­ ها برای منو­ی رستوران­­­­­­ ها و کافه ها و… است. بیشترین استفاده از عکاسی غذا ها را مجلات آشپزی می­برند.

از دیگر کاربرد های عکاسی صنعتی و احتمالا محبوب­ترین آن ها، عکاسی از لباس است که سعی در بهتر به تصویر­کشیدن تار و پود لباس را دارد. این مهم­ترین نکته برای دنیای شلوغ مد به شمار می­رود.

در عکاسی صنعتی، عکس را زنده زنده تحویل دهید!

این شاخه از عکاسی، برای اینکه وظیفه­ ی خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهد، نیاز به تجهیزات و نور مخصوص دارد که بتواند تمامی خصوصیاتی را که می­خواهد با وضوح و با کیفیت، ثبت کند.

به طور مثال برای نشان دادن برق یک دستبند طلا و یا به نمایش گذاشتن عمق الیاف و پنبه ی یک پتو و یا …

یکی از علل استفاده از عکاسی صنعتی دقیقا نمایش و به تصویر کشیدن احساس، ظرافت و دقت در یک شئ و انتقال آن به بیننده است. به نوعی شما باید به بیننده حس واقعی عکسی که در دست دارد را القا کنید؛ این، مهم­ترین چیزی است که باید در عکاسی به آن توجه کنید؛ تأثیرگذاری روی احساس و روحیه ی بیننده.

عکاسی صنعتی فقط توسط یک عکاس امکان پذیر است!

همین جا باید نقش عکاس صحبت کنم و به اطلاع شما برسانم که گاهی، عکاسی صنعتی بسیار چالش برانگیز خواهد شد. دقیقا در همان لحظه شما نیاز به یک عکاس حرفه ای دارید تا بتوانید عکس خود را به بهترین نحو خود، ثبت کنید. مثل زمانی که قرار است اشیای بزرگ را در تصویر نشان دهید که دارای دشواری های مخصوص به خود است.

مهم ترین ویژگی برای عکاس صنعتی، خلاق بودن است؛ چرا که باید خالق عکس هایی جالب و جذاب برای بیننده باشد تا توجه را به خود جلب کند. یکی دیگر از فاکتور هایی که یک عکاس را عکاس می­کند، استفاده از بهترین زاویه برای عکاسی است. دیگر ویژگی مهم یک عکاس، استفاده ی درست از نور است. پس همه چیز به عکاس شما بستگی دارد. چون باید خالق عکسی باشد که هیچ سوالی را در ذهن بیننده ی عکس باقی نگذارد و برای این مسأله تنها باید یک اتفاق بیفتد و آن اتفاق این است که عکاس شما، جزئیات را بهتر از شما ببیند.

چه زمانی در عکاسی صنعتی، سوژه قربانی اغراق می­شود؟

بعضی از عکاسان با طراحی دکور و یا ساخت پس­ زمینه های مرتبط سعی در بهتر به نمایش گذاشتن کالا های شما را دارند که این بسیار ایده ی خوب و گیرایی است اما بعضا نیز با دکور هایی مواجهیم که بر سوژه غالب اند و متأسفانه سوژه، در کادر دوربین عکاس محترم، مظلوم واقع می­شود و بیننده به تنها چیزی که توجه نمی­کند همان کالایی است که قرار بود با کیفیت تر و … ثبت شود!

در بیانی کلی تر و بی حاشیه تر، عکاسی از هر عمل و فعالیتی که مربوط به تولید کالایی خاص و یا در ارتباط با این موضوع باشد، در حیطه ی عکاسی صنعتی قرار می­گیرد.

بدون تردید، میدان عمل این نوع عکاسی بسیار وسیع بوده و دلیلش تنوع محصولاتی است که باید از آن ها عکاسی شود.

چرا عکاسی صنعتی؟

و اما هدف از عکاسی صنعتی

به طور کلی، برای اینکه تولیدکننده، محصول خود را بفروشد، نیاز به تبلیغات قوی و هدفمند دارد و برای تبلیغ، نیاز به ارتباط با خریداران. این ارتباط را عنصری به نام عکاسی صنعتی فراهم می­کند و فروش محصول را افزایش می دهد.

شما نیاز به دانش فروش و همین طور دانش افزایش فروش محصولات خود را دارید که یکی از راه های آن عکاسی صنعتی است و شما باید حتما از آن استفاده کنید و برای استفاده از آن به عنوان هنر و حرفه برای خودتان، نیاز به تمرین و ممارستی دارید که بتوانید هر روز، ظرافت و دقت خود را در کارتان افزایش دهید.